De mogelijkheden

Met ons verkoopconcept bieden we een breed scala aan mogelijkheden op locatie.

Zoals de naam Rookvis al doet vermoeden roken wij vis. Bijvoorbeeld warm gerookte zalm of koud gerookte zalm en heerlijk lemon peperzalm. Naast het roken van zalm behoort ook paling roken en makreel roken tot de mogelijkheden. Lekker in combinatie met de broodjes in ons assortiment. Maar er is meer!
Daarnaast bakken wij heerlijk gekruide kibbeling welke ook als Fish & Chips verkrijgbaar is door een heerlijk combinatie met frites en kunnen we andere concepten aanbieden.

Koud gerookte zalm
Ons ootje (oma) zei altijd: ‘laat die zalm niet in z’n hempie staan’. Ootje kruidde de zalmzijdes met haar geheime recept en laat dat 24 uur intrekken voor een optimale smaakbeleving. De zalm wordt vervolgens gezouten en ook ruim 24 uur koud gerookt, puur op de rook. Ootjes superfood van toen!

Na het roken worden de zalmen vacuüm verpakt. Door deze luchtdichte verpakking blijft de smaak zoals ootje die had bedoeld zeer goed behouden. De speciale kruidenmix trekt dieper in de zalm en geeft een rijke smaak zonder conserveermiddelen.

Voor het serveren trancheren wij de zalm. Deze dunne plakken met een diepe smaak zijn heerlijk op een vers broodjes.

Warm gerookte zalm
De zalmen worden eerst gepekeld met een zoutmix, waarna ze door een pro roker warm gaar worden gerookt in de hang (rookkast). Dit geeft die heerlijk rooksmaak.

Er bestaan verschillende typen zalmen om te serveren. Dat heeft te maken met de structuur van het producten en de manier van roken. Zo is er slowcook zalm, plukzalm en schepzalm. Deze laatste variant komt veel voor in Spakenburg en wij dienen dan ook schepzalm op.

Rooksmaak
Rookvis rookt uitsluitend in professionele rookkasten op gekwalificeerd beukenhout. Het hout is uitvoerig getest en gecontroleerd op onzuiverheden en wordt speciaal gebruikt voor het roken van versproducten. De zalmen worden volgens ootjes (oma’s) recept gekruid en gezouten. Er worden geen conserveermiddelen of E-nummers toegevoegd.

Overige mogelijkheden
Naast het roken is ook live vis bakken mogelijk. Liever geen vis? Wij werken samen met diverse partners, waarmee wij volledig op maat aan ieders wensen kunnen voldoen. Denk aan bijvoorbeeld authentiek pizza’s bakken en het serveren van overheerlijke salades. Naast het aanbieden van eten & drinken kunnen we dit ook combineren met een activiteit zoals luchtbuks schieten met bijpassende prijsuitreiking.